Om mig…

  • 2021-02-12

Jag bor i Helsingborg med sambo, två barn och två barnbarn. Jag har under hela mitt liv varit intresserad av att uttrycka mig i bild och form på olika sätt och skulle egentligen bli slöjdlärare men halkade på sjuttiotalet in på området ortopediska specialanpassade hjälpmedel.

Sedan dess har jag fått utlopp för min kreativitet inom detta yrke. De sista åren var jag även verksam som arbetsledare och VD.

Anatomi och kroppskännedom är oerhört centralt när man modellerar fram kroppsdelar i gips och de modeller som tas fram ska passa kroppen i alla dess rörelser. Under åren har jag gått några små kvällskurser i teckning, kroki, akvarellteknik etc. Vid sidan av detta har fotografi varit ett sidointresse. Både analogt och senare med digital teknik.

Mitt skapande tog fart på riktigt för några år sedan när jag började på en öppen keramikverkstad. Där fick jag en ny möjlighet att kunna uttrycka mig i form och bild utan att behöva ta hänsyn till passform och funktion. Jag har vid den här tiden helt slutat arbeta för att börja skulptera vilket var för mig en större utmaning. 

Därefter sökte jag till konstlinjen på Munka Folkhögskola. Anledningen var att jag kände ett större behov av att experimentera och provocera. Behovet att skaffa mig en bättre grund att stå på var plötsligt allenarådande där arbetet på skolan har drivit på i strävan att nå nya uttryck. 

Jag har deltagit i tio utställningar.

2018:
Kronohäktet i Ängelholm:
”Om kroppen” den 16 – 25/2
”Birgit Nilsson” 14 – 23/10

”Magma” Toftabadet Munka Ljungby v 44
Separatutställning Galleri Spektrum Munka Folkhögskola v 45
Jubileumsutställning Helsingborgs konstförening 80 år 7/12 på KONSTEN

2019:
Tingshuset i Dalby 18 – 21/2
”Allt är obligatoriskt” den 3-12/5 Skånes konstförening Malmö (slututställning åk 2 konstlinjen Munka Folkhögskola)

2021:
”Människor vi mött” Martas Kafé Lunds stadsbibliotek 1 – 31 Mars. Tillsammans med fotograf Helge Rubin
”Gåsebäcksfestivalen” 30 – 31/7

”Kulturnatten” Torna Hällestad 6/11 – 30/11

Sedan våren 2019 sitter jag i styrelsen för Kullens konstförening som driver Krapperups Konsthall där jag förutom arbetet med utställningar är IT-ansvarig med hemsida och sociala medier såsom Facebook och Instagram som område  

 

Mitt mål är att etablera mig som konstnär. 

Med mina verk vill jag protestera mot en elitistisk uppfattning som menar att det är svårt att vinna gehör bland folket i gemen. Med det vill jag försöka röra om i det politiskt korrekta konst/klass-samhället. 

Går det att rubba det konstnärliga etablissemanget? 

Kan man nå ut till den breda allmänheten utan att kritisera eller bli kritiserad av den så kallade ”bildade” eliten?

För det är utan tvekan den breda allmänheten som är min publik. Kanske på grund av att jag troligen faller för åldersstrecket i min strävan att nå en högre konstnärlig utbildning.”

BACK TO TOP